Barn och uttorkning

Vem som helst kan bli uttorkad, men tillståndet är särskilt farligt för små barn upp till 12 års ålder. Vanligaste grupperna för uttorkning är de med svår diarré och kräkningar, där spädbarn och barn är särskilt utsatta. Små barn kan inte säga att de är törstiga, de kan inte heller dricka själv.

Dropp® utvecklades av en småbarnsmamma, eftersom det inte fanns något på marknaden med god smak, låg sockerhalt och med endast växtbaserade sötningsmedel. Barn behöver ofta vätskeersättning efter kräkning, diarré, feber, brännskador eller aktivitet i värme. Att ersätta vätskan tillsammans med de förlorade elektrolyterna säkerställer att de återhämtar sig så snart som möjligt. Om man är inte mår bra och inte kan inta drycken själv kan den ges med hjälp av en sked eller i form av en isglass. Fortsätt ge barnet vätskeersättning om du befarar uttorkning, tills barnet kissar ofta och urinfärgen är ljus. Sök läkarvård om barnet uppvisar några symtom på extrem uttorkning.                                                                                     

Dropp® är lämplig för barn över tre år och innehåller endast det nödvändiga ingredienserna för optimal vätskeersättning. Dropp® är smaksatt med naturliga smaker och växtbaserade sötningsmedel.