Bevara vätskebalans under klimakteriet

Bland de vanliga symptomen på klimakteriet har två symptom direkta effekter på vätskebalansen; värmevallningar och svettningar.

Värmevallningar karaktäriseras av en plötslig känsla av värme som verkar komma från ingenstans och sprider sig igenom kroppen. De kan inkludera svettning, hjärtklappning och rodnad och varierar i svårighetsgrad från kvinna till kvinna. Tre av fyra kvinnor upplever värmevallningar under menopausen.

Vissa kvinnor har endast enstaka vallningar, som inte stör dem alls, medan andra har mer än 20 värmevallningar dagligen. Det är inte bara obekvämt, utan potentiellt störande och pinsamt. Värmevallningar fortsätter vanligtvis i några år efter att menstruationen upphört, men kan pågå i många, många år – t o m upp till 80 års åldern.

Den exakta orsaken till värmevallningar är inte klarlagd, men det är troligtvis relaterat till en minskning av könshormonerna och kroppens termostat (hypotalamus), som gör att kroppen tycker att det är för varmt. Detta i sin tur stimulerar en reaktion att kyla ner kroppen. Ytterligare blod leds till huden (som ger upphov till rodnad) och svettkörtlarna börjar arbeta mer än normalt.

När värmevallningar inträffar nattetid, kallas dom ”nattsvettningar”. Människor som lider av nattsvettningar vaknar normalt på natten och finner sina sängkläder dränkta av svett, även om sovrumstemperaturen är sval. Även om det inte är farligt, kan nattsvettningar väcka dig och över tid orsaka kronisk sömnlöshet.

Att inta Dropp® efter värmevallningar eller nattsvettningar kan återställa kroppen på förlorade elektrolyter efter perioder av överdriven svettning.