Bevara vätskebalansen och njut av festivalen eller konserten ännu mer

Summerburst? Lollapalooza? Way out West?

En av de vanligaste åkommorna som observerats i sjukstugan på musikfestivaler över hela världen är uttorkning. Här kommer några tips som hjälper dig att få ut det mesta av varje ögonblick när du ska gå på festival:

Ta med en återanvändbar vattenflaska och en förpackning Dropp®. Att ta med sig eget vatten är viktigt för att få bästa möjliga upplevelse. Att vänta i långa köer och för att köpa dyrt vatten eller sockerhaltiga drycker varje gång man är törstig är mindre bra för hälsan och slöseri med tid, pengar och plast. Fyll din vattenflaska innan du går och håll ett öga på påfyllnadsstationer för vatten vid evenemanget.

Smutta tidigt och ofta. Med uppmärksamhet som är naturligt inriktad på musiken, är det lätt att glömma bort att dricka tills man plötsligt känner en känsla av törst. Men törst är ett tecken på att man faktiskt redan är lite uttorkad; enligt forskning, kan så lite som 1% uttorkning räcka för att dämpa humöret och energin. Så börja tidigt och smutta ofta - börja dagen med rikligt med vatten.

Kontrollera urinen. Om vätskebalansen är god, bör man uppsöka toaletten ungefär efter 1,5 till 2 timmar, och urinen ska vara ljusgul i färgen. Om det är mörkare behöver man sannolikt dricka mer vatten och elektrolyter.

Var framsynt vad gäller alkohol och koffein. Den som varit på en festival känner till överflödet och tillgängligheten av detta på festivaler. En bra uppläggning är att omväxlande inta alkoholhaltiga eller koffeinhaltiga drycker med vatten och elektrolyter. Detta ger tre fördelar; det slår av på takten, påverkar den urindrivande effekten, som många av dessa drycker har och kan även underlätta en tung baksmälla påföljande morgon.