Förstoppning och vätskebalansen

Om man letar efter ett enkelt sätt att lindra kronisk (eller långvarig) förstoppning, drick tillräckliga mängder vatten/vätska dagligen. Att ha en god vätskebalans kan vara en viktig del i att få tarmen i rörelse.

Vatten och elektrolyter är viktigt för matsmältningen. Det underlättar matens rörelse genom tarmarna, och håller tarmarna smidiga och flexibla.

Uttorkning är en av de vanligaste orsakerna till kronisk förstoppning. Maten som intas tar sig från magen till tjocktarmen. Om det inte finns tillräckligt med vatten i kroppen, absorberar tjocktarmen upp vatten från maten. Detta innebär att det blir avföring som har svårt att passera.

För att förebygga uttorkning, se hur mycket vätska du dricker, lyssnar på kroppen, och drick mer vätska under träning och vid varmt väder. Kom ihåg bibehålla optimal vätskebalans, elektrolyter måste exempelvis fyllas på om man svettats, tränat eller inte konsumerat tillräckligt vatten under lång tid.

Om du använda laxermedel eller något mjukmedel för avföring, kom ihåg att de själva kan orsaka elektrolytobalans vid långvarig användning och hur din kropp mår bör övervakas noga. Att inta Dropp® i anslutning till ett laxermedel eller mjukgörande avföringsmedel kan hjälpa till att åter få kroppen åter i balans.