Hur vatten och elektrolyter förebygger allergi symptom

För människor som lider av allergier, kan våren vara en förfärlig tid på året. Det finns mer pollen i luften, och det kan naturligtvis utlösa de irriterande allergiska symtomen – rinnande och kliande näsa, rinnande ögon, hosta, och nysningar.

Vätskebrist har många negativa effekter på kroppen, att inte ha god vätskebalans under allergisäsongen kan leda till frekventare och intensivare allergisymptom. Om kroppen inte har tillräckligt med vatten, så kan nysningar, hosta och rinnande näsa förvärras.

Studier visar att vätskebrist leder till att kroppen producerar mer histamin, ett protein som reglerar kroppens vätskebalans och stimulerar vätskebehovet. Histamin är också av betydelse i kroppens respons på pollen. När man inandas pollen släpper kroppen ifrån sig histamin, som är huvudorsaken till allergiska symptom. Så om man är törstig finns det mer histamin i kroppen att frigöras och därmed kan symptomen vara starkare och vara längre.

En studie från år 2013 visar även att personer med vätskebrist producerade en färre mängd allergiblockerande antikroppar. Med en mindre mängd av dessa antikroppar frigör kroppen mer histamin, vilket bidrar till frekventare och intensivare utbrott.

Slutligen föreslår ytterligare studier att natrium, som finns i vätskeersättning, har många användningsområden som naturlig antihistamin med antiinflammatoriska egenskaper.

Att bibehålla vätskebalansen med den optimala elektrolytnivån som finns i Dropp® kan bidra till att hålla allergier i bukt denna årstid och minska beroendet av antihistaminer, som kan åtföljas av oväntade biverkningar som dåsighet, muntorrhet och nedsatt reaktionstid.