Låg luftfuktighet i flygplan kan vara uttorkande

När du flyger är luftfuktigheten inne i kabinen lägre än normalt. Luftfuktigheten i bostaden är sannolikt mellan 30-60 procent, medan den inuti flygplanet kan sjunka till lägre än 20 procent. Under längre flygningar, sjunker kabinfuktigheten ännu lägre.

Den vanligaste biverkningen av den låga kabinfuktigheten är torr hud, hals och näsa samt torra ögon. Bortsett från den låga luftfuktigheten, är vattentillförsel under flygresor viktigt av olika anledningar:

Resenärer tenderar att dricka mindre vatten: En undersökning av mer än 200 resenärer på långdistans-flygningar visade att majoriteten drack 2 glas vatten eller mindre under flygningen.

Om man inte dricker tillräckligt med vatten leder det till uttorkning, särskilt på flygningar som varar mer än fyra timmar. Därför bör resenärer öka vätskeintaget före, under och efter en flygning för att bibehålla vätskebalansen.

Dricka alkohol och koffein under flygning: Ovannämnda undersökning kom även fram till att ungefär 60 procent av passagerarna föredrog att dricka koffeindrycker under flygningen, och 30 procent drack alkohol. Såväl koffeinhaltiga drycker som alkohol har en urindrivande effekt som kan påskynda uttorkning. Det bästa är att använda båda med måtta eller att undvika dem helt.

Vätskebrist förvärrar jetlag: Jetlag är ofta oundviklig för resenärer, särskilt under långdistansresor.

Även om det inte handlar om att "bota" sig, är det viktigt bevara vätskebalansen för att undvika illamående, slöhet, tröghet, huvudvärk och dåsighet i samband med effekterna av uttorkning vid flygning.

Håll koll på din vätskebalansen genom att ta med återanvändbar vattenflaska och ett paket Dropp® för att mildra effekterna av uttorkning vid flygning.